Реклами

Ето това вече е средство за отслабване!

от

02.04.2007 18:24 –

Не, няма да се заяждам и няма да разсъждавам над очевидното, а именно, че жената от картинката „след” очевидно не е същата жена от картинката „преди”. Няма да разсъждавам и върху това защо жената, разказала за зашеметяващото си отслабване е представена като Клаудия Л. Или ще ни кажат коя е, или няма да ни кажат. Или трябва да разберем, че има такова лице, за да повярваме и в чудесата, които са се случили с него, или пък лицето ще остане изцяло в анонимност и няма да ни предложат никакво име (а всъщност „Клаудия К.” е анонимна персонификация, която буди у потребителите доверие към нещо, което не може да бъде проверено – но и върху това няма да разсъждавам).

dsc01884-1

В този ред на мисли няма да анализирам и споделянето как „един специалист, добре запознат с проблема ми, спомена за едно съвсем ново и революционно третиране, създадено в европейска лаборатория”. Този специалист (както впрочем и специалността му – по какво е специалист?) е толкова конкретен, колкото и самата Клаудия К. Важното е че лабораторията е европейска и това сведение услужливо се предоставя за всеки, който иска да я провери. Затова наистина нямам намерение да ги обсъждам. Както няма да обсъждам и „мощните агенти срещу мазнините”, които съдържа препаратът (защото идва моментът да разберем, че това „революционно третиране” е отново просто препарат, който трябва да гълтаме срещу заплащане и който в случая се нарича Slim Integra). Ето как действа препаратът – чрез мощни агенти, които стапят мазнините и човек отслабва, без да спортува и без да пази диета. Седи на масата, тъпче се с мазни манджи, хляб и торти, а Slim Integra само гори. И то гови с тагава скорост, че изгаря не само манджите а и всичките ни излишни килограми до един. Друг е въпросът как Slim Integra прави разлика между излишни и обикновени килограми, но пък аз и не го обсъждам, че да е моя грижа да обясня. Самата Клаудия К. споделя, че е лакома и в началото на експеримента е тежала 84 кила при ръст един шейсет и нещо. Дори съвсем сериозно на рекламната страница е поместено предупреждение:

dsc01884-2

SLIM INTEGRA СЪДЪРЖА МОЩНИ АГЕНТИ СРЕЩУ МАЗНИНИТЕ. ТОВА СА ПРИРОДНИ СУБСТНАНЦИИ, ДОСТА РЕДКИ, КОИТО ИЗГАРЯТ МАЗНИНИТЕ С МНОГО ГОЛЯМА СКОРОСТ. ТАКА ЧЕ АКО ОТСЛАБНЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6 КИЛОГРАМА В РАМКИТЕ НА ЕДНА СЕДМИЦА, ТРЯБВА ДА ПРЕУСТАНОВИТЕ SLIM INTEGRA ЗА 2 ДНИ И СЛЕД ТОВА ОТНОВО ДАГО ПРОДЪЛЖИТЕ!

 

Помня, че на времето, много отдавна, когато вуйчо ми едва започваше да оплешивява, му беше попаднал подобен „могъщ” и „революционен” препарат, който предупреждаваше, че трябва да се внимава препаратът да не попадне на неокосмени места (напр. дланите), защото ще поникнат косми и там. Както и да е… Аз тук не се занимавам с препарати против косопад, а с препарати за отслабване, макар че всъщност и с тях не се занимавам. Затова няма да ви кажа и още нещо. Няма да ви кажа, че съм възхитен дори само от показаното по-горе предупреждение. Забележете опорните точки в него:

1. „Мощни агенти” – тук става нещо трансцедентално, разбираемо само за Голямата Наука;

2. „Природни субстанции” – пийте спокойно, не е вредно. То вероятно и така е регистрирано – като хранителна добавка;

3. „Доста редки” – не просто редки, а доста. Демек, не всеки може да има това, което можете да имате вие. Само вие и всички, които са видели рекламата. Впрочем тайните за това кой управлява света и как да станем милионери за един месец се продават на пл. „Славейков” – специално за вас и за никой друг!

4. „да отслабнете повече от 6 кг. за седмица” – това горе-долу се добрижава до скоростта на лупосукцията и не може да не впечатли. Тогава рекламодателите, уж загрижени, казват да спрем за 2 дни и после – пак. Препаратът е толкова могъщ, че потриса дори създателите си! Франкенщайн!


Разбира се, няма да коментирам и още нещо, което неизменно присъства – мотивът за възстановяването на парите, към който аз, мнозина знаят, съм особено чувствителен: „Резултатът е гарантиран (как по-точно? – б.а.). В случай че не свалите всичките си излишни килограми, достатъчно е да върнете Slim Integra, дори ако опаковката е започната или използвана, в рамките на 30 дни и парите ще Ви бъдат възстановени веднага с пощнски запис”. А не като Данон – тинтири-минтири 15 дена. Веднага! В момента връщането! Е, има и една клопка в причинно-следствената природа на нещата (която и нея няма да я коментирам) – как ще разбереш дали препаратът ти е подействал, ако го върнеш, без да си го използвал, и как ще ти върнат парите, ако си го използвал, за да разбереш, че не ти е подействал? Ето заради такива уловки отказвам да коментирам. Отказвам да коментирам и фармацевтично-маркетинговия термин „започната опаковка”.


И накрая няма да коментирам едно последно нещо. Защо за това революционно откритие, за този мощен агент, разработка на европейски институт, не научаваме от Discovery Channel, от някой Оксфордски годишник или в краен случай от някое българско специализирано фармацевтично издание? Защо научаваме за него от притурката с програмата за телевизиите на „Труд” и „24 часа”? Ако исках да коментирам, щях да нопомня, че открих данни за един друг такъв революционен препарат – Хербалайф – на листче, забодено на дърво на бул. „Христо Ботев” в столицата, но аз не искам да коментрам.


Ще коментирам само едно – своето възхищение от съвременните препарати за отслабване, които вече действат не само върху живата, но и върху неживата материя. Погледнете отново снимките. Забележете, че заедно с жената, която безспорно е една и съща на всичките, включително на третата, където има явни белези от фитнес и солариум (дали пък това не са странични ефекти?), заедно с нея се смалява и нейният син бански. Ако не беше така, представяте ли си как щеше да й стои той „след”, когато си е намалила обиколката на талията с половин метър! Ето това е достойно за коментар. Това е наистина революционно и вдъхновяващо. Ако същият прогрес отбележат и в борбата с плешивостта, съвсем скоро ще можем да правим лисичи палта от балатум.


ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕКСТА ТУК


автор: sulla категория: Забавление

прочетен: 6013 коментари: 31

последна промяна: 02.04.2007 20:38

Може да харесате и: