Омерзение

Краен ли съм по турския въпрос?

от

Ето, отново си поговорихме в „Булевард България” на Иван Бедров. Понеже участията при него за мен са важни, предлагам тук видеозапис от последното. Който има желание и нерви да го изгледа, нека го изгледа. А за онези, които не могат да отделят половин час от времето си, ето за какво стана въпрос.

 

        1. Казах, че премиерът е жалък, като се обяснява защо Батков е получил орден „Стара планина”,  при положение че дори формално той няма нищо общо с това, а има президентът. Казах, че Станишев  не е никакво „превъзходителство”, както преди време го бяха титулували носкопосаните му PR-и.

2. Казах, че президентът има голяма вина за девалвацията на въпросния орден, като го раздава, както хората раздават визитките си.

3. Казах, че Бойко Борисов беше искрен и честен в твърдението си, че възродителният процес е правилен по принцип и ако има нeщо неправилно, то това са само средствата, с които беше провеждан.

4. Казах, че преди да определяме отношението си към турците (и турчеещите се) в България, добре е да видим как изглеждат българите в Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Когато станем свидетели на министър в турския кабинет, който се казва Стоян Иванов, тогава ще говорим пак…

5. Казах, че бих се радвал и че според мен е правилно гражданите на България да носят български имена.

6. Не съм казал, че държа това да стане насилствено и на всяка цена.

7. Казах, че тъждественост между ДПС и турчеещите се в България има. Не е неправилно да търсим тази тъждественост. Някой ще каже: какво са виновни обикновените турци за поведението на ДПС. Виновни са, защото гласуват за ДПС и по този начин го вкарват във властта. Аз какво съм виновен, че години наред са ме сочили, както и всички българи, като атентатор срещу папата?Що се отнася до турците,  не стига, че се влачат с автобуси и гласуват незаконно по няколко пъти, без да знаят за кого и за какво гласуват, ами после няма и да са виновни!… Виновни са!

8. Казах, че ДПС не трябва да има място в следващия парламент, защото са развили корупцията до абсолютна изродливост при тотална тъпотия, бездарие и некомпетентност.

9. Казах, че искрено се надявам задграничните господари на другите партии да им забранят да се коалират с ДПС, за да може това да е края на тази по ориенталски самозабравила се мафия.

10. За смъртта на Ахмед  Емин казах, че ако дадени обстоятелства са принудили човека да се самоубие, то той фактически е убит от онзи, който е създал въпросните обстоятелства.

После, когато се прибрах вкъщи, се попитах: „Не бях ли прекалено краен по турския въпрос?”. Дори изказването ми да е било крайно, мисля си, има моменти, когато човек трябва да заеме категорична позиция, дори и вътрешно да не е настроен толкова крайно. Иначе става нещо като т. нар. „лигава интелихенщина”: „Да, аз мисля така, но и ти си прав и като анализирам казаното от теб, разбирам, че не мога да не се съобразя с мнението ти, но пък и не ми се ще да отстъпя от моето, стига да не излезе, че съм нетолерантен и недемократичен, та затова ще кажа, че си прав, но понеже съм принципен, не мога да кажа, че аз не съм прав, но не искам да те засегна и да се покажа като едностранчив, и тъй нататък, и тъй нататък, и тъй нататък…”

 

автор: sulla категория: 
прочетен: 1607 коментари: 27
последна промяна: 11.11.2008 13:13


Може да харесате и: