Новини

SMS гадател

от

Ако те вълнуват куп въпроси: дали той те обича, дали ще започнеш работа, дали ще отидеш с него на море… или всичко, което ти дойде на ум…” Така започва една реклама в списание „Журнал за жената” (сигурно затова е важно да се узнае дали имено ТОЙ ни обича, не ТЯ):

 

 

От мен се иска да пусна SMS със въпроса си срещу лев и двайсет и да изчакам секунда-две. Трябва да призная, че ако нещо ме докосна в съобщението, това беше обещанието, че „веднага ще получа отговор”, ако задам „куп въпроси”, включително и „всичко, което ми дойде на ум”. Преди да започна, искам дебело да подчертая, ето, подчертавам, че въпросите си наистина изпратих на рекламирания номер и наистина получих отговорите, които ще публикувам след малко. Това ми струваше 14 лева и 40 стотинки. Пазя ги в телефона… И така, да започнем с въпросите, които ни се предлагат от рекламата:

Сула: Ще започна ли новата работа?

Гадател: Шансовете нарастват, но не е сигурно.

 

Сула: Той обича ли ме?

Гадател: Да, съдбата ти подава ръка.

 

Я виж ти! Работи! Дава съвсем смислени отговори и ако бях малко момиченце, на което родителите са подарили току-що първия GSM, щях да бъда развълнувано и изпълнено с трепетни очаквания за напъпващото бъдеще! Продължавам да питам, окрилен:

 

Сула: Ще отида ли с него на море?

Гадател: Съдбата е благосклонна, но само ако положиш усилия.

 

Сула: Ще правим ли неприлични неща?

Гадател: Нещо пречи, за да стане.

 

Хм… Какво ли е това, което пречи да се пипаме и да правим други неприлични неща?

 

Сула: Да не е импотентен?

Гадател: Може нещо да попречи, но почти е сигурно, че ще стане.

 

Продължавам с по-фундаментални въпроси:

 

Сула: Кой може да гарантира, че Дяволът не е замесен в Божественото творение?

Гадател: Съдбата е благосклонна, но само ако положиш усилия.

 

Ако А=В и В=С, то А=С. Следователно въпросът „Кой може да гарантира, че Дяволът не е замесен в Божественото творение?” може да се зададе и по друг начин: „Ще отида ли с него на море?”, доколкото според оракула тези два въпроса имат един и същ отговор. Вярно, някой вманиачен екзорсист може да стигне до извода, че „него” от втория въпрос е „Дяволът” от първия, но аз предлагам да не се вживяваме толкова и да не залитаме толкова по окултното и загадъчното. Продължавам да питам каквото ми дойде на ум:

 

Сула: Регенеративната медицина ли изучава мезенхимните стволови клетки?

Гадател: Има много фактори, които не зависят от теб. Скоро съдбата ще реши.

 

Сула: Познаваем ли е светът?

Гадател: Късметът не е на твоя страна. Съдбата казва „не”.

 

Е, кажете сега, че Оракулът не казва истината! Половината философи са на мнение, че светът е непознаваем, а някои от тях направо казват, че го няма извън сетивата ни.

 

Сула: Как се казва дядото на кучето ми? – е един въпрос, който рязко поставя нещата на нова, по-интимна плоскост, но какво да правя, като това ми идва на ум!

Гадател: Малко вероятно, но мисли позитивно.

 

Сула: В колко часа каца самолетът на Хуан Луис?

Гадател: Има много фактори, които не зависят от теб. Скоро съдбата ще реши. – Забелязахте вече връзката със стволовите клетки, нали?

 

Сула: Какъв по народност е Гаврило Принцип, убил ерцхерцога Франц Фердинанд?

Гадател: Довери се на сърцето си, няма да сбъркаш.

 

За съжаление, сърцето ми не оперира с понятия като „народност”, а информацията, която имам за Франц Фердинанд и Гаврило Принцип по принцип се съхранява в други мои органи. Зотова ще спра да питам, но не и преди да задам последното, което ми идва на ум:

 

Сула: Змъглясват ли цвугилите преждедринно?

Гадател: Късметът не е на твоя страна. Съдбата казва не.

 

Като оставим настрана обстоятелството, че за 14,40 лв. зададох 12 въпроса, но получих само 9 отговора (три от отговорите получих по два пъти, нали така), аз, общо взето съм доволен. Вече знам, че ако изпитвам някакви съмнения по даден важен въпрос, има към кого да се обърна. Само ми е малко трудно да мина от цифри на руни, но и с това ще свикна…

автор: sulla категория: 
прочетен: 994 коментари: 14
последна промяна: 30.01 14:20


Може да харесате и: