Webcafe

В помощ на Карима Дeли при свалянето на българския клип

от

Миналия петък зелена евродепутатка изказала мнение, на което не си заслужава да се обръща внимание. Но не щеш ли, цяла българска политическа партия (ВМРО) и цял български министър (Боил Банов) се ангажираха с реакция на това събитие и вече стана невъзможно да го игнорираме.

Работата била следната. Депутатката гледала рекламния клип на българското председателство и се възмутила от това как в него се намеква, че „не“ може да значи „да“. Тоест, ако дойдете в Българя, пожелаете да вършите скверни дела и ви кажат „не“, то вие трябва да разбирате „да“ и да ги вършите. В частност, ако красива жена ви каже „не“, сваляйте ѝ направо гащите, защото тя всъщност ви е насърчила с „да“. Ето това е логиката на зелената депутатка и трябва да признаем, че е напълно права. Клипът е дискриминиращ и политически некоректен.

Но той е такъв не само в частта си с мълчаливото съгласие. Депутатката е пропуснала да види още редица скандални моменти, заради които клипът трябва да бъде незабавно спрян от излъчване! Нека ѝ помогнем да се ориентира.

Има, например, един кадър, в който героите на рекламата галят коне. Това е неприкрит призив към сексуално насилие над животни, още повече когато действащите лица не са заявили изрично своята зоофилска джендър ориентация. Ако я заявят (което е тяхно свещено право), нещата стават съвсем други, но те не са.

Веднага след това хвърлят камък във водите на някакво езеро. Те ум имат ли?! Ами ако точно в този момент жълтокореместият старопланински воден охлюв хвърля хайвера си?! Нали ще нарушат спокойствието в неговия хабитат и ще смутят размножителната му дейност, като с това застрашат равновесието в екосистемата?! Какво излиза? Че клипът на българското председателство призовава към унищожаване на природата – ни повече, ни по-малко!

Кадрите с лифтовете пък вече са откровен лобизъм! Аз оставам онемял от учудване как набитото око на зелената депутатка е пропуснало да регистрира тази груба манипулация в услуга на българския олигарх Цеко Минев. Колко дървета е изсякъл той, колко еделвайси е оплевил, за да трупа необезпокояван милионите си. Това ли рекламира България в качеството си на председател на Съвета на ЕС?

Гайдар. Това е отвратително. Някакъв тъмен балкански субект изпълнява примитивната си музика на одрана коза. Трябва ли една държава да стане председател на Европа, за да агитира в подкрепа на насилието над животни?

И какъв е този алкохолизъм? Героите на клипа не стига че се наливат с червено вино, но трябва да се наливат и с бяло. Те не знаят ли, че пиянството е главната причина за домашното насилие над жени? Дали с рекламния си клип България не отправя скрито послание, че всъщност няма никакво намерение да ратифицира Истанбулската конвенция?

Да не говорим за разните там носии, кукери и нестинари. Добре че не показаха как Крум Ювиги пие от черепа на Никифор, защото оттам до Фердинанд на Чаталджа има само една крачка и като нищо можеше да си озвучат клипа с „Шуми Марица“. Фашисти!

Но най-ужасното е, че се показват няколко църкви, в една от които героите даже влизат. Аман от това християнство! Всеки намек за него е реклама на Инквизицията и кръстоносните походи, атентат срещу правата и свободите на индивида! А когато рекламираните църкви са православни, това си е направо троянски кон пред портите на демокрацията! Как може зелена евродепутатка, девето дете от 13 в мюсюлманско алжирско семейство, да пропусне това!

Една истинска зелена евродепутатка би трябвало от целия скандален клип на българското председателство да остави само кадрите с велосипедите и ветрогенераторите.

Извън кръга на шегата, ще си позволя съвет към българската политическа партия (ВМРО) и българския министър (Боил Банов): не падайте на персоналното ниво на депутатката и не обсъждайте нейните компетентност и адекватност, които очевидно са нулеви. По-добре я накарайте да отговори дали с оценката си изразява позицията не Европейските зелени и в частност на родната си партия „Европа Екология Зелените“. Защото, ако не беше член на Европейския парламент, никой нямаше да се интересува от мнението ѝ, но когато е, от нея се очаква да се държи по-зряло и отговорно. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

Може да харесате и: