Политически дневници

Политически дневници

от

Г-н Станишев – гражданинът


Радвам се, че успях да разсмея г-н Станишев – харесвам усмивката му. Вчера в някаква медия по повод нещо казано от мен по-рано същия ден, той заяви, „че му е смешна позицията на една партия, която се нарича „България на гражданите“, а отрича най-гражданската изява изобщо“. Каза го по повод на това, че аз (в партийно качество) вчера на обяд предложих организаторите на тъй наречения „референдум“ – ГЕРБ и БСП – да поемат разходите по организацията му за сметка на държавните си субсидии, в случай че избирателната активност се окаже под 20%. Това би означавало, че хората не припознават т.нар. „референдум“, точно този референдум, а не някой друг и не референдумите изобщо, като демократичен и граждански инструмент, а виждат, че е поредната партийна агитация и генерална репетиция за опорочаването на парламентарните избори, които са истинския референдум на България.

Понеже темата е неприятна за г-н Станишев, все пак неговата партия инициира фарса и вдигна удобна топка на ГЕРБ (която ГЕРБ отигра некадърно, но това е тема на друг разговор), та понеже темата му е неприятна, г-н Станишев прибягна до най-евтината и банална риторическа еквилибристика:

  1. Партията се казва „България на гражданите“;
  2. Референдумът е инструмент на гражданското общество;
  3. Следователно, щом е против точно този референдум, точно тази партия лъже хората, че е гражданска.

То е все едно да кажа, че щом българската социалистическа партия милее за националните интереси, както не веднъж се е била в гърдите, то тя е националсоциалистичеста партия. Тъпо, нали?

На г-н Станишев му е смешно как една гражданска партия е против референдума. Ако бях по-дребнав, на мен сигурно пък щеше да ми е смешно как една „социалистическа“ партия, която претендира за 100-годишна лява политика, въвежда плоски данъци и в редовете й членуват най-богатите приватизатори на прехода, най-крупните капиталисти на новото време. Аз обаче не съм дребнав и това не ми е смешно. Аз само продължавам да мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Може да харесате и: