в. "Сега"

Кой крие слънцето от гражданите

от

Това са масоните – казвам ви го веднага. Така си обясняваме ние, простите граждани, събитието от изминалата седмица, а именно частичното слънчево затъмнение, заснето, споделено и коментирано в социалните мрежи от всички. Масоните живеят в дирижабли и се носят в небето над нас, за да ни заблуждават и експлоатират. Това го прочетох в един сайт. Не е български, но няма да кажа какъв е, за да не ме изкарат някакъв „-фил“ или (пази, Боже!) „-фоб“. Макар и съвършени злодеи, масоните са несъвършени въздухоплаватели. Когато някой от техните дирижабли, които контролират нашето съзнание, се отклони от курса поради неточни изчисления, той минава пред слънцето, непосветените го виждат, но медиите веднага пускат информационна димка и казват, че това било „слънчево затъмнение“. От хиляди години масоните ни заблуждават, че имало някакъв „космос“ с някакви „планети“ в него и най-вече че формата на Земята била сферична. Защо го правят – не знам.

Не знам, но с мъка си мисля за науката фолклористика. Тя е толкова закостеняла, че изучава някакви непонятни приказки за тримата братя и златната ябълка, вместо да класифицира вицовете за мутрите и блондинките. Тя изучава „Излел е Дельо хайдутин“, но не и „Лятна вечер в денонощен магазин“. Занимава се с митовете за Горгоната и Лернейската Хидра, но пропуска рептилите. Нали знаете кои са рептилите? Те са извънземни от Сириус, които се маскират като хора и живеят сред нас. Защо го правят ли? Ами, много просто. Те се хранят с нашите лоши емоции. И както хората първоначално са събирали диви плодове, но после открили земеделието, за да добиват повече храна, така и рептилите нарочно предизвикват у нас лоши емоции, един вид – култивирана жетва. Например, разказват ни за масоните в дирижаблите, ние започваме да излъчваме страх и омраза и рептилите жънат.

Освен това рептилите искат да откраднат нашето злато. Какво му трябва да един рептил – малко лоши емоции, малко злато… Не е ясно обаче дали отнасят откраднатото злато на Сириус или си го харчат тук. Ето още един въпрос, на който фолклористиката трябва да отговори. Иначе по-известни рептили са Джордж Буш, Владимир Путин и английската кралица. Това се знае, защото има чувствителни хора, които от определен ъгъл и за част от секундата могат да зърнат истинските им гущерски лица.

Когато рептилите са колонизирали земята, космическите им кораби сигурно са оставяли следи в небесата, довели по-късно до загадъчни скални рисунки и легенди за страшни комети. Страшни са и следите, които оставят след себе си в небесата и самолетите на съвременната гражданска авиация. Това са зловещите „кемтрейлс“, от които тръпне съвременния човек и за които с ужас шепти пред огнището. Кемтрейлс са разработка на американските военни и първоначално били използвани, за да „пръскат американските граждани с мистериозни субстанции“ – когато се извади от арсенала дума като „субстанция“, не може да има съмнение в това, за което се говори! Какви са били тези „субстанции“ и какво се е целяло с пръскането можем само да гадаем. Може би „субстанциите“ са вещества, които изострят апетита на американците към бургери и кока-кола, от което стават 300-килограмови на 16-годишна възраст, а полът им се обръща: на мъжете порастват гърди, а на жените – мустаци. А може да са и халюциногени, които ги карат да гласуват за демократите. Със сигурност се знае обаче, че скоро след американците и цялото останало човечество е било подложено на напръскване със „субстанции“ от пътническите самолети. Защо от тях? Защо не от дирижаблите на масоните, например? Това ние не знаем и никога няма да разберем.

А може би „кемтрейлсите“ се получават от излитащите космически кораби на рептилите, с които те изнасят откраднатото от нас злато. И пръскат след себе си заблуждаваща „субстанция“, за да вярваме, че се случва нещо друго. Рептилите знаят, че ние лесно ще повярваме на всичко, стига то да има „научно“ обяснение. Като например как глобалното затопляне може да доведе до охлаждане на климата. Знаете ли как? Много просто. Когато глобусът (доколкото изобщо е глобус, а не масонска манипулация) се затопли вследствие глобалното затопляне, от полярните морета и океани се откъртват огромни ледници и тръгват да дрейфуват по теченията. Като преминават покрай континентите, тези ледници охлаждат въздуха и така предизвикват застудяване на климата. Техният дрейф се затруднява единствено от огромния остров (с размери колкото Гренландия) от празни бутилки от минерална вода в Тихия океан. Толкова е просто и логично! Остава само да се доизясни дребната подробност дали свинският грип причинява дупката в озоновия слой или северното сияние е причина за лудата крава. Но с този въпрос се е заел ХААРП и отговор скоро ще има.

За съжаление, кръгът на шегата – този така приятен кръг – не е единствената територия на всичките тези сюжети. Суеверието и болезнената паралелна „истина“, която така занимава и весели Умберто Еко, избуява в съвременния комуникационен свят. До обмен на информация днес имат достъп даже и полуграмотни личности (но с пълни избирателни права) и това е удобно за всякакъв вид пропаганда и политически PR. И историите за вампири, рептили, дирижабли и самолети вече не са просто развлечение, нито безобидна заблуда на объркани умове, а се използват за насаждане на страх и омраза.

Защо хората са така податливи към сензационни глупости? Защо пред реалността предпочитат парареалността? От инстинкт за пълнота и поради нужда от самоуважение. Човек се състои от дух, душа и тяло и пребивава едновременно в два свята – материален и духовен. Когато отхвърли духовната си половина, той подсъзнателно търси да я замести с нещо подобно – тайни учения, забравени мъдрости, пророчици, окултизъм, спиритуализъм и т.н. Извънземните, масоните и синархиците пък идват, за да възстановят самоуважението. Винаги е по-удобно за личните неуспехи да е виновна някоя външна и непреодолима сила. Да, ние сме умни, ние сме кадърни и трудолюбиви, но какво можем да направим срещу рептилите!

Тези мотиви, съчетани с будното любопитство и жаждата за сензация, създават една огромна лековерна публика, пред която удобно могат да се разиграват силогизми за всякакви нужди. Ето: масоните лъжат, че земята е кръгла, но истинските християни знаят, че е плоска. Следователно истинските християни са идиоти. Или пък: „Какво, Америка ли? Че те ни пръскат със субстанции, а президентът им е извънземен! Долу Америка! Да живее Северна Корея!“. Достатъчно е да погледнете, ако четете тази статия в интернет, коментарите под нея и ще видите каква отрицателна енергия за храна на рептилите съм успял да създам. Дали пък и аз не съм рептил? Между другото, в християнската космогония земята е такава, каквато е – кръгла. Християните не са някакви прокажени, не са някаква втора категория хора и колкото странно да изглежда на някого, мнозина от тях са учени. Всъщност, почти всички учени, които поставят основите на съвременния богат, толерантен и технологично чудесен свят, са християни. Но пък ако това не ни устройва, винаги можем да кажем, че Христос е извънземен от Сириус, а от неговата летяща чиния сме откраднали идеята за компютъра и интернет. Тогава всичко ще си дойде на мястото 🙂Може да харесате и: