Астероиди и ерекция
в. "Труд"

Астероиди и ерекция

от

До оцелелите земляни. Т У К.

Пиша тези редове в петък, 12 ноември 2021 година в библиотеката си. Навън е нощ. Вътре също. Звездното небе (навън) не намеква за нищо тревожно, но аз знам, че жребият е хвърлен и лети към нас. Той има неправилна форма и е голям колкото три футболни игрища или колкото Айфеловата кула, която, оказва се, е голяма колкото три футболни игрища. Астероид.

Страхувам се. Казват, че астероидът нямало да удари Земята, но те и много други работи казват. Когато четете тези редове, Земята или ще я има, или ще я няма. Впрочем, ако няма да я има, и вие нищо няма да четете, така че ако четете тези редове, астероидът сигурно ще ни е подминал.

Не е нужно обаче астероидът да се сблъска със Земята и да я взриви, за да ни унищожи. Може например, преминавайки, да ни наръси с вируси. Вижте какво става на Марс! Марсоходът открил непознати молекули. Щом на Марс има непознати молекули, какви ли ужаси се крият из скалистите гънки на астероидите!

Със сигурност са виновни китайците и руснаците, изстреляли в космоса своите ракети и заразили астероидите. Но може и да не са те, може да са ТЕ!… Или пък в дъното на всичко все пак са американците, които плащат на китайците и руснаците (а може би и на ТЯХ)? Американците плащат също и на медиите и затова никога няма да узнаем, че плащат на китайците и руснаците (и на ТЯХ). И, разбира се, като казваме „американците“, имаме предвид Бил Гейтс.

Така или иначе, с приближаването на астероида фармацевтичните лаборатории вече разработват ваксини, съдържащи миниатюрни парченца ДНК от Розуел. Очаква се тези парченца ДНК да предизвикат имунен ответ в земния човешки организъм, но все още не е известно колко дози са нужни. Няма време за тестване на ваксините, астероидът чука на вратата – та-да-да-даааамммм! Затова не знаем какви странични ефекти ще имат, но по-добре живи мутанти, отколкото мъртви… и аз не знам кое е обратното на мутанти.

А докато изобретят ваксините (което, сигурен съм, е въпрос на часове), не можем ли да се защитим с някакви други, по-конвенционални средства, например с предпазни чадъри за еднократна употреба, които ще спират ръсещите се от космоса вируси? Тези чадъри ще бъдат задължителни както на открито, така и на закрито, защото науката все още няма еднозначен отговор на въпроса дали космическият вирус не прониква през покривите. Сигурно можем: „Отворете си  чадъра, гражданино! Бъдете съвестен! Ако не ви е грижа за вас, мислете за другите!“. Невидим дъжд от космически вируси! Апокалипсис!

Астероидът 4660 Nereus ще бъде най-близо до земята утре, събота, 13 ноември 2021 година. В България това е ден за размисъл преди поредните парламентарни и поредните президентски избори, които ще се проведат в един и същ ден с цел нагнетяване на параноята. И не, аз не се плаша от вирусите, които може да се поръсят от астероида. Плаша се от непредсказуемите изменения в гравитацията. Помните ли романа на Кърт Вонегът „Фарс или никога вече самота“ и какво причиняваха там промените в гравитацията? Освен ерекция…

Плаша се от непредсказуемите изменения на гравитацията в деня за размисъл преди изборите. Кой знае в какво посока може да отвлече гравитацията размислите на българския избирател! Когато Луната е близо, стават приливи. При пълнолуние върколаците се трансформират, макар че пълнолунието има малко общо с гравитацията. Какво ли ще произлезе в душата на човека, когато край нея премине астероид с размера на три футболни игрища или на Айфеловата кула? На какво ли може да заприлича логиката му, на какво ли може да заприлича моралът му?

На какво ли можем да станем свидетели след един ден за размисъл, през който опасно близо до Земята е прелетял астероид! Може би на това как дадена партия издига един кандидат, обаче гласува за друг? Но това, мисля, не е психическо отклонение, а обикновена помиярщина.

На какво ли можем да станем свидетели в компанията на астероида?

Ако астероидът е достатъчно едър и гравитацията му – достатъчно силна, изборите ще спечели Луна Йорданова Йорданова (по-известна само като Луна), защото нима Луната не е един голям астероид? Тя ще олицетвори новото и непознатото. Ще уволни всички от президентството, с изключение може би единствено на човека, който пише новогодишните обръщения, само че ще го накара оттук нататък да ги пише в стихове, че да стават за текстове на песни.

Ако астероидът се окаже още по-едър, президент може да стане и Йоло Денев. Нима и Тангра не е своего рода космическо явление?! Първата му работа ще е да извади България от Европейския съюз. Европейският съюз много ще се опечали, ще изглежда чак неправдоподобен в скръбта си, защото, да не забравяме, и той ще бъде под въздействието на астероида.

Ако ли пък астероидът се окаже съвсем едър, тогава не е изключено сегашният президент Румен Радев да се окаже преизбран. Гравитацията е могъща и непредсказуема сила. Но това си има и своите положителни страни. Когато през 2022 ни попитат: „Абе, защо го избрахте този човек?“, да можем да отговорим: „Ами, видите ли, милата година в деня на изборите мина астероид“.

Ами Парламента? Как ще му се отрази на него гравитацията на астероида 4660 Nereus? Вероятно всички, които са пожелали, ще влязат. Ще влязат всичките 27 партии с всичките свои 5 016 кандидати и ще построят нова сграда на Народното събрание, че да могат да се поберат. Разбира се, първоначално ще бъде трудно да се състави кабинет, защото Политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“ страстно ще иска да изчегърта „Български съюз за директна демокрация“, който е „наследник на политическите идеи на БРЦК и БТРЦК“, изразени в Женева през 1870 г. По същия начин ще иска да постъпи ПП „Бригада“ с „Партията на зелените“. По същия начин ще иска да постъпи всяка една парламентарна група с всяка друга парламентарна група в новия астероиден парламент. После обаче астероидът 4660 Nereus ще направи лека чупка в траекторията си, ще се отдалечи малко от Земята, поради което гравитацията му ще отслабне и във временно възцарилия се относително здрав разум 5 016-те депутати ще си дадат сметка, че ако няма правителство, няма да има и бюджет, министерства, агенции и обществени поръчки, което на практика обезсмисля всички усилия.

Но пък няма да има и извънпарламентарна опозиция, защото всички са в Парламента, и това носи своите удобства. И тъкмо депутатите ще стигнат до този разумен извод, когато астероидът отново ще се приближи и гравитацията му ще ги хвърли в безумие. Ще съставят кабинет със 135 министерства, за да има за всяка партия по 5. Например на мястото на Здравното министерство ще се появят Министерство на вътрешните болести, Министерство на венерическите болести (не смея да гадая коя партия ще го вземе), Ортопедическо министерство, Инфекциозно министерство и Министерство „Уши, нос, гърло“. Вътрешните работи пък ще се трансформират в Министерство на битовата престъпност, Министерство на убийствата, Министерство на данъчните престъпления (то ще е по-голямо от всички други, взети заедно), Министерство на политическата коректност и езика на омразата и Министерство на неправилното изпреварване по пътищата от републиканската пътна мрежа. И така нататък, и така нататък… Обаче ще се скарат за размера на бюджетите на министерствата и ще се върнат в първо отделение. Така няма да работят половин година, след което ще забравят за какво са се скарали и ще започнат да законотворчествуват. Ще обявят България за президентска република и Луна (или който там е президент според силата на гравитацията на астероида) ще стане и министър-председател. Накрая ще дойде Царят, ще вземе една пръчка, ще нашиба всички и ще забрани партиите както през 1934. Но това ще е дълго, дълго след като астероидът си е отишъл.

Така ще стане, дори и астероидът 4660 Nereus да не се сблъска с нашата синя и невинна планета. Влиянието му пак ще бъде съдбоносно. Дано астероидът да причини на българския избирател единствено ерекция, без допълнителни психически отклонения свръх наличните, защото и наличните психически отклонения са достатъчни да гарантират едно налудничаво бъдеще на трудолюбивия и гостоприемен български народ. Мисля, че този народ най-сетне заслужава един по-устойчив период на психиатрична тишина. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен. А извън Картаген, астероидите, размислите и останалите глупости, днес е св. Иоан Златоуст. Честит празник и слава Богу за всичко!

За в. “Труд”.

Може да харесате и: