Реклами

Молфикс – мекички пеленки.

от

Много обичкам да ми говоркат с умалителнички именца в рекламчиците по телевизийките, радийцата и вестничунченцата – да ги изпапкаш!

Но нищо не може да се сравни с удоволствието от един бебешки парашутен десант, където парашутите са пелени, дъждът е урина, а гласчето, което пее песенчицата, дълбоко в себе си е Азис. От своя страна текстът на песенчицата е следният:


С Молфикс ще седнем на ме-е-е-еко

И сухички ний ще бъ-ъ-ъ-ъдем.

Хей, мамо мила,

Приспи ни с биберон в ръка-а-а

А-а-а-а-а-а….


Почти като: „Кралю, води ни с меч в ръка!”. Толкова гениално и просто, че направо се чудя как презервативите Durex не са сетили преди пеленките Molfix. Ако аз се грижех за рекламата на Durex (срещу тлъсто зплащане, разбира се), отдавна щях да съм направил следния рекламен клип:

В небето се носи балон. Това е балонът на братята Жозеф-Мишел и Жак-Етиен Монголфие. Братята са вътре в кошницата под балона, но не са възрастни братя, а анимационни бебета, а балонът не е балон, а надут презерватив Durex. Братята Монголфие се поклащат в кошницата на балона и пеят:


С Дюрекс ще спре-е-е-е-еме

Ний семето на та-а-а-а-а-атко.

Хей, мамо мила,

Пази се със капут в ръка-а-а-а-а

А-а-а-а-а-а-а-а…


В следващия момент невръстните от една страна и анимационни от друга братя Монголфие изчезват и кошницата остава да се люлее празна под балона. Това недвусмислено и категорично доказва, че мама се е вслушала в съвета на бебетата и те никога не са се родили. Ерго, няма нужда от пеленки, били те Молфикс или Памперс, с което в крайна семетка разчистваме и конкуренцията, нали така?P.S. Тази реклама е любима и на nio, който насочи вниманието ни към нея. Поздрав към колегата!

Може да харесате и: