Новини

Наръчник на възнамеряващия да гласува

от

 

Всичко, в т.ч. и гласувено, трябва да се прави със стил. За това и въпросът, който стои пред мен в деня за размисъл, е не за кого да гласувам, а в какъв стил да го направя. Това може да е например:

 

Гласуване в стил „ПРАГМАТИКА”

 

Ще гласувам за Мартин Заимов. Ако той стане кмет, ще имам най-голямо влияние в общината, защото го познавам, познавам повечето от съветниците в листата му, както и много от хората, които го издигат. Следователно при неговото управление ще имам далавера, тоест неговата кандидатура изразява моите лични интереси.

 

Гласуване в стил „РОМАНТИКА”

 

Ще гласувам за Бойко Борисов. Възбужда жените, пък и не забрани употребата на алкохол в деня за ръзмисъл. С тази своя постъпка към спечелените вече сърца на столичанки прибави и черните дробове на мъжете им. Пък и харесвам вижданията му по въпроса за бездомните кучета. Това не е ли достатъчно, за да гласувам? Ако не е, да добавим, че е против комунистите и турците.

 

Гласуване в стил „ДЕВИАНТА”

 

Ще гласувам за Бригадир Аспарухов. Тъй както Тулуз-Лотрек се е вълнувал от контракциите на сфинктера при облекчаващи се върху стъкло танцьорки, така и аз се вълнувам от извратената фантазия за това как Бригадир Аспарухов става кмет на София. Така че ще гласувам за него. Пък и след всеки кандидат на БСП винаги се тълпят екзалтирани бабички, а екзалтираните бабички са страшно секси, нали?…

 

Гласуване в стил „ХЕРАЛДИКА”

 

Ще гласувам за Антония Първанова, както ще гласувам и за всеки друг, когото Царят посочи. Всемогъщи прави Боже, молим царя ни пази! Дай му сили, за да може зли поврази да срази!

 

Гласуване в стил „ЛЕЖЪР ЕНД СПОРТ”

 

Ще гласувам за Тити Папазов. Ще го направя с компромис. Бих предпочел, разбира се, да мога да избирам между него, Димитър Пенев, Стоичков, Кондьо, защо не Азис или пък някой от „Биг брадър”…

 

Гласуване в стил „ЕКСТРАВАГАНЦА”

 

Ще гласувам за Юлиана Дончева. Нея ще избера за кметица, а за общински съветници ще избера Кристина Димитрова и Агент Тенев. Ще гласувам така, защото искам да съм единствен и неповторим.

 

Не мога да се сетя в какъв стил трябва да гласувам, за да гласувам за Слави Бинев. Може би в стил „поп-фолк”, но пък, доколкото чувам, неговите чалга заведения вече май не били толкова актуални в средите на ценителите. Стилът не е и „неофашизъм” – голяма грешка е да се определят атакистите като фашисти. Това е обида към паметта на фашизма. Дали пък да не гласувам за Слави Бинев в стил „ортодокс”. Архонството му го позволява. Но пък ако поставим акцента само върху него, ще пренебрегнем общата многоплановост на кандидатурата му. Ето защо няма да гласувам за Слави Бинев, което прави избора ми с едни кандидат по-лесен.

автор: sulla.blog.bg

прочетен: 1420 коментари: 9

Може да харесате и: