Новини

За SMS-ите и шимпанзетата

от

 

chimpanzee3

Дали някой се е сетил да даде на шимпанзе мобилен телефон и да му покаже как се пуска SMS? Да му покаже кое копче се натиска и да му даде или банан, или огледало, за да се види шимпанзето колко е красиво и умно, пускайки SMS? То така ще се впечатли от постижението си, че оттук нататък само като чуе „SMS” и ще пуска SMS. Дори не е нужно пазачът да идва лично пред клетката, за да каже „SMS”. Тази думичка шимпанзето може да чуе по радиото или по телевизията и пак ще пусне.

След като с облекчение посрещнахме дългоочаквания край на VIP Brother (за който не знае, това беше предаване с хора, които минават за много шик и които бяха използвани като стръв за обичащите да пускат SMS-и с повод или без повод), та след като това предаване свърши и всички решихме, че ще възнаградят търпението ни с някой весел сериал в този часови пояс, се разбра, че нищо не е свършило, ами сега ще има и концерти, за да може да продължи пускането на SMS-и. Всъщност версията на организаторите е, че с парите от тези SMS-и (или поне с част от тях защото всеки си има разходи, нали така: държавата взима ДДС, мобилният оператор печели, „звездите” взимат хонорар, че и процент от SMS-те, пуснати лично за тях, продуцентът плаща за разни неща като висящи ресторанти, плаща на телевизията, която предоставя ефир за агитация, а трябва след всичко това и да спечели добре за себе си) се подпомагат деца с един или друг проблем. Затова и колкото повече продължи агитацията за пускане на SMS-и, толкова по-добре за всички, включително и за дечицата, което пък придава на цялата история една лека обвеяност на възвишеност и благородство (по същия въпрос препоръчвам и това четиво).

Питам се: използвани ли са всички възможности, уплътнено ли е добре медийното пространство с призиви за събиране на пари. Достатъчно ли е само по няколко часа всяка вечер просълзени водещи да събират пари за бедни и сакати? Не, отговарям си. Има още много възможности. Например новините не носят нито стотинка. Бива ли така! Колко по-икономически изгодно за всички би било така: „Днес папата е на посещение в светите земи. За да подкрепите папата, изпратете SMS с текст „папа” на номер 12345!” или пък по радиото: „Бюлетин за нивото на река Дунав в сантиметри. За Мохач изпратете SMS на 111, за Черна вода изпратете SMS на 222, за Земун изпратете на 333, за Никопол на 444…”

Дори сега като се замисля, и блогът ми е много зле организиран. Какви са тези безплатни коментари, които се пишат тук? От утре нататък всички коментари да се пращат по SMS. Парите от SMS-те ще отидат за младите момичета работещи до късни доби по клубове и барове. В техния тежък, но полезен и приятен за всички труд ще вложим парите от коментарите.

Може да харесате и: