в. "Сега"

Виновен е Обама

от

В края на тази седмица ние, простите граждани, отдъхваме с облекчение, защото вече знаем кой е виновен за несгодите на цивилизацията. Виновен е Даниел Митов – нашият външен министър. Как е виновен? Волен Сидеров и други обективни анализатори от неговия мащаб го обясняват. Ето как:

В Близкия Изток и Северна (пък и друга) Африка бушува мизерия. След краха на колониалната система, след падането на марионетните прозападни режими и след победата на свободата и правото на самоопределяне (често под формата на фанатичен ислямизъм), хаосът в тези части на планетата е пълен. Там се преследват, избиват се, мразят се, гладуват. Защо го правят? Трудно е да се каже, но ако трябва да обобщим с две думи – защото искат да устроят света така, както той не може да бъде устроен. Вярно, неведнъж им е било показвано как може да бъде устроен светът, за да са доволни и сити всички, но те не желаят да разберат. Затова гладуват и се избиват (страх ме е да си помисля какво ще бъде като им свърши петролът!) и затова настъпват към земи, където има какво да се яде и където хората са свестни, разбрани и дисциплинирани, въпреки че са „неверници“ и по-долни от правоверните. Настъпват, носейки със себе си духа, от който бягат. Че това е проблем, ще признаят дори най-слъзливите и толерантните, най-либералните и най-цивилизованите. Има ли този проблем решение? Има. Широката руска душа и руският гений са го намерили – ако някой бяга към кокала, хвърли кокал към него, за да остане там, където си е. Тоест, ако доставим хуманитарна помощ в домовете на бежанците, те никога няма да станат бежанци. Това е логиката. За руснаците да съберат помощи е детска игра – просто няма да изгорят част от храната за собствения си народ и ще я изпратят на арабите.

И сега най-важното: като доставят хуманитарна помощ, руснаците спасяват Европа от мигранти, защото мигрантите, вместо да харчат по 2000 евро на човек, за да стигнат до Германия, ще седят пред родния си праг и ще чакат да прелети руският хуманитарен самолет. Толкова е просто! Но ето че злите сили не спят…

Над Европа и Близкия Изток се изправя зловещата сянка на Даниел Митов. Като кльощав прилеп с черно наметало и дълги нокти той тегне връз въздушния коридор към Сирия. Претъпканите с храна и детски играчки руски самолети се разбиват о злата му гръд като вълни о канара! Хиляди шоколади, камиончета и кукли, за които Митов твърди, че са оръжия, няма да стигнат до бедните деца. И бежанските потоци тръгват, и заливат Европа, и спят по гарите, и си правят селфита с бившата гедерейка Ангела Меркел, и крачат пеша под Ламанша към мъгливия Албион…

Ще поиска ли някой оставката на този предател, ще го махне ли някой, преди да е съсипал България и Европа? Докато патриотите от ВМРО се баламосват да протестират пред СЕМ и да искат оставката на Гого Лозанов, националистите от Атака хващат бика за рогата и искат правилните оставки: „Според лидера на българската опозиционна партия „Атака“ Волен Сидеров външният министър на страна Даниел Митов трябва да си подаде оставката заради това, че отказа въздушен коридор на руските самолети, натоварени с хуманитарна помощ за Сирия, предаде Regnum (това е същата руска агенция, според която Путин и папата ще сключат съюз на предстоящата Асамблея на ООН в Ню Йорк и светът вече няма да е същият). Според Волен Сидеров решението на българските власти, продължава агенцията, нанася на страната два удара наведнъж: от една страна София още повече влошава отношенията си с Москва, а от друга способства за утежняването на хуманитарната ситуация в страната и с това задълбочава бежанската криза в Европа“.

Ето как ние, простите граждани, научаваме, че хуманитарната ситуация в страната ни зависи от прелитащите над нея руски самолети. Но не това е главното, не утежняването на хуманитарната ситуация и бежанската криза в Европа е най-страшното. Не заради това свое национално предателство Даниел Митов трябва да подаде оставка. Той трябва да я подаде заради едно още по-голямо национално предателство – отказал е на Русия! И няма никакво значение какво ѝ е отказал. Важното е, че български министър си позволява да откаже на Русия. Та Русия е поставена в достатъчно унизително положение дори само с необходимостта да ни иска разрешение за едно или за друго! Откъде накъде ще ни иска? Защо ни освободи от турско робство, за да ни иска сега разрешение ли? Това е обида, която нито един български националист не може да преглътне. Затова Даниел Митов трябва да си подаде оставката веднага.

Но дали Митов е първопричината на злото? Едва ли, ако трябва да бъдем честни. Той, заедно с президента Плевнелиев, който е слуга на американците, вместо да бъде слуга на руснаците, както е редно, е най-обикновена марионетка. Конците на Митов се дърпат от неговите задокеански господари, начело с Барак Обама, който, макар и ляв, безволев и хипертолерантен, си остава чистокръвен капиталист и империалист. Той не предприема нищо срещу Ислямска държава, за да може вълни от бежанци да залеят Европа и да отслабят еврото спрямо долара. И как ще предприема, като Ислямска държава е негова креатура, това е другото име на Израел и Съединените щати. Единственият приятел на Европа е Русия, която ще прояви повече твърдост от лигавия Обама, ще подкрепи Башар Асад и ще срази Ислямска държава, като стовари върху нея своите самолети с шоколади и детски играчки.

Но и Обама не е основният виновник. Той е най-обикновен извънземен, маскиран от своите началници като жидо-масон. Понякога и извънземните могат да бъдат некадърни, което доказва маската на Обама – тя прилича повече на негър, отколкото на евреин. Обама се храни с лоша енергия и затова нарочно предизвиква катаклизми. В тази светлина вече съвсем лесно можем да си обясним защото американското външно министерство е накарало България и Гърция да не пускат руски самолети за Сирия. Поради географските си особености, пък и поради вроденото си простодушие, България отказва коридор първа и на хитрата Гърция вече не ѝ се налага да го прави. Обама пък се преструва на изненадан и размахва пръст на държавния си департамент, задето на своя глава е карал България и Гърция да вършат такива безобразия. Хитро и лицемерно племе са това извънземните…

Ето такъв видяхме света през последната седмица ние, простите граждани. Или поне такъв се опитаха да ни го покажат. И сега вече сериозно (защото досега не беше, нали никой не си е помислил друго?): няма нищо изумително в това една държава да поиска за нещо-си-там въздушен коридор от друга държава и той да ѝ бъде отказан. Това не разваля дипломатически отношения, не скарва нации и народи, нито променя световната история. Случката с руските самолети сигурно нямаше и да стигне до медиите, ако някой съвсем целенасочено не се беше постарал това да стане. А може пък и случката да се е случила, само и единствено за да стигне до медиите. Руснаците нито са имали сериозно намерение да карат в Сирия хуманитарни помощи, нито пък им е притрябвало да ги карат през България. Просто е трябвало да принудят нашите власти да приложат разпоредбите на съществуващи нормативни документи – рутинна процедура, пред която не би трепнал даже и най-дребният бюрократ, – за да излезе после, че Щатите и техните верни сателити на Балканите лишават бедстващите сирийци от хуманитарна помощ и ги принуждават да прииждат в Европа на салове и еднодръвки. Лошото е, че такива медийни акции, като стигнат до съзнанието на неизкушената публика, отприщват там буен поток от митологеми, разпалват страсти и повдигат масов обществен псевдодебат, чиито теми нямат нищо общо с темите на истинския дебат. Но така е по-удобно. Ето защо, четете по-малко вестници и повече книги. И Картаген трябва да бъде разрушен.

Може да харесате и: