в. "Труд"

Предизборна нумерология

от

Ако имаше един световен институт по академична и приложна нумерология, то той със сигурност щеше да подложи на задълбочено изследване номерата, с които ще се явят партиите на местните избори у нас. Но понеже е световен, ще разгледа само номерата на кандидатите за София и то не на всичките, защото те са 42, какъвто е и отговорът на големия въпрос за Живота, Вселената и всичко останало.

Разлистване и цъфтеж

Числото 15 (ГЕРБ) има недвусмислени вибрации. То е съставено от 1 и от 5. Техният сбор е 6, което пък е числото на ДПС. С ДПС обаче ИАПН няма да се занимава, защото тази групировка никога не е имала общински съветници в София. Но пък връзката между числата 15 и 6 е достатъчно изразена, за да бъдем спокойни, че каквото не успее да стори ДПС в София, ще го стори ГЕРБ от негово име.

15 са и процентите, които според изследователите на корупцията прибира за себе си възложителят при разпределянето на обществените поръчки. 15 значи стабилност, твърдост, сплотеност и дисциплинирана посредственост. Това е числото на хората, които успяват заедно, неспособни да успеят поотделно. Петнайсетицата тероризира останалите числа, които са по-умни, но по-разпилени от нея.

Какво ще донесе на столичани числото 15? Със сигурност нови озеленителни проекти, тъй близки до сърцето на кмета Фандъкова. Със сигурност и нови изкопни работи по улиците, но то ще бъде чак в края на мандата, когато ще трябва да се усвои без остатък следващият бюджет.

Ерата на професорите

Вибрациите на числото 39 (БСП) са сложни. Ако надникнем в най-обикновено кристално кълбо, ще видим професор, който лети сред гъстия смог, сковал в отровната си прегръдка столичния град. Професорът строго е свъсил чело, но същевременно в очите, с които наднича над интелектуалските си очилца, проблясват закачливи пламъчета. Какви са тези стоманени снопове в ръцете му? Това са антените на мобилните оператори, които създават смога. Когато професорът ги оскубе всичките, въздухът над София отново ще е чист. Толкова чист, че ако се изкачите върху оглозгания монумент пред НДК, ще видите връх Бузлуджа с плющящи червени знамена! Кой е този професор? Юлиян Вучков? Не! Това е проф. Михаил Мирчев, който ще помете съидейника си Георги Кадиев, ще бие Фандъкова на балотаж и то защото, според собствените му халюцинации, за него ще гласуват и десните.

Числото 39 вибрира на вълните на социалната справедливост. 39 значи нови детски градини, китни работнически квартали, паркове и беседки, където нашите майки и бащи се радват на достойни старини и прекарват заслужения си отдих в бистрене на световната политика от здрави класово-партийни позиции. А другарят Миков с блага усмивка в очите си пие питието.

Възходът на личностите

Числото 27 е числото на Реформаторския блок. То е съставено от две много важни числа, чийто сбор дава трето, също толкова важно – девет. Две е числото на материалния свят с неговите противоположности – добро и зло, ден и нощ, мъж и жена, „Левски“ и ЦСКА, Кунева и Кънев и т.н. Седем са дните, за които Бог сътворява гореописания свят. Девет пък (3х3) са ангелските чинове. На 27 е чужд всеки колективизъм. Човекът под знака на това число е Свръхчовек. Той вярва, че по-неуспелите от него са такива, защото са тъпи, а по-успелите – защото са нечестни. Дори да е съгласен с мнението на опонента си, човекът 27 застава на противоположното, за да изглежда независим и принципен. Винаги той е праволинейният, а другите са опортюнисти, които изкривяват правата вяра. Човекът 27 е единственият носител на цивилизацията, демокрацията и свободата.

Какво да очакват столичани от числото 27? Неговите вибрации са мощни и разтърсващи. Това е число на реформи. Под неговото влияние нищо няма да е такова, каквото е било. То е като киселото мляко „Активия“, което казва „Стига!“ и светът вече не е същият. То е числото на разума, реда и цивилизацията. То е числото, което ще ви донесе нещо, което няма да разберете точно какво е, но ще бъде много хубаво и интелигентно.

…и всичко останало…

В сегашния общински съвет има и още няколко партии, които на предстоящите местни избори ще вибрират със свои специфични числа. Така например вибрациите на 14 (числото на Атака) са в пряка зависимост от целевото финансиране – колкото по-финансирано отвън е това число, толкова по-силно вибрира то. И няма никакъв проблем честотата на вибрациите да се променя през ден на 1800, стига да е в резонанс с трептенията на онзи, който дава парите.

Дванайсет са месеците и апостолите. 12 е числото на ВМРО в София. Това е число-сираче, което няма къде да трепти, защото знамето на евроскептицизма му беше изтръгнато от русофилията  и сега са му останали единствено демоните на бежанските вълни и радиото на турски в Кърджали. Тази демони обаче не тревожат особено съня на софиянци.

Остана само НДСВ, което ще трепти, вероятно за последно, с вибрациите на числото 25. Това са самотни вибрации, зарязани от Цар, от Меглена и от Даниел. На столичани те биха донесли консерватизъм, мъчещ се да мимикрира като либерализъм в неравна битка с популизма, представящ се за каквото той си поиска.

… и вече наистина всичко останало.

Тъй както радиоефирът е зацапан с трептенията на всевъзможни излъчвания, така и предизборният нумерологичен ефир е какофония от вибрациите на числата от 1 до 42. Деветима са само мераклиите, които искат в лично качество да стават кметове на София, без да произхождат от някакви знайни или незнайни организации. Освен познатите партии, има и десетки никому неизвестни, които, в стремежа си да привлекат внимание, се лашкат между национал-садизъм и либерал-хомосексуализъм. Има и нови, които трептят хармонично със старите, от които произлизат. Истината обаче е, че важните числа са само две – Единица и Нула. Тоест, тези, които ще влязат и тези, които няма да влязат. Първите ще трептят в синхрон помежду си, а вторите ще кършат ръце и ще се зъбят на тирана в името на правдата и любовта към народа. И това ще е така до следващите избори, когато всички отново ще затрептят по свой неповторим начин. Така че: споко…

Може да харесате и: