Реклами

Гений в рекламата. Дали е Румен Петков?

от

 

Днес в. „Труд” ни запозна с идеята за една комуникационна кампания, която не само отговаря на назрели обществени проблеми, но и разкрива необозрими хоризонти пред въображението. От 10 април чучела на полицейски коли ще се слагат край пътя заедно с билборди и по този начин ще се борим с автопроизшествията. Ето за какво става въпрос:

 kat

Изрязваш от картон силуета на полицейска кола и отгоре залепяш снимка на същата такава. Слагаш картона с разпечатката край пътя и чакаш балъците да се шашнат и да се респектират. Идеята е тъпите български данъкоплатци да вземат картонената кола за истинска и да й се подчинят. Хитро. Горе-долу такова е и цялото присъствие на МВР в обществото през последните няколко години. Двуизмерни картонени изображения на полиция се молят някой да ги вземе на сериозно и да се съобрази с тях. Ето, виждам как двуизмерни картонени командоси от ГДБОП пресичат наркоканали. Добре образовани и квалифцирани картонени инспектори от икономическа полиция разкриват данъчни престъпления и осуетяват източването на важни държавни компании. Загрижени за тъпите данъкоплатци, картонени криминалисти изкореняват битовата престъпност, домашните взломни обири и кражбите на автомобили с цел откуп.  Бутафорни двуизмерни картонени педагози се грижат за превенцията на детската престъпност. Малолетните изверги само да видят такъв картонен манекен, подпрян на стената срещу училище, тутакси се посират от страх и веднага от акъла им се изпаряват всякакви намерения за прегрешения.

 

Но, питам се, защо този умен подход да е приоритет единствено на вътрешното министерство. Например бюджетът за отбрана би бил изключително облекчен, ако и без друго оредялата ни армия бъде оптимизирана така, че войниците да се заменят с картонени силуети на войници. Те не ядат боб, не цапат партенки и лесно се транспортират за участие в задгранични мисии. Картонени лекари ще изслушват безпристрастно оплакванията на досадните пенсионери и при това почти няма да натоварват с разходи здравната каса и сестрата на говорителката на БСП (шефката на касата) ще може на спокойствие да прави нужните отчисления към Партията-кърмилница. Картонена социална министърка ще се радва, че има огромен задник само в две, а не, както е сега, в три измерения, а съвсем истински триизмерни сираци ще чакат нейната двуизмерна картонена мисъл да се простре и към тях. Финансовият министър пък, освен двуизмерен и картонен, ще бъде и прозрачен. А пък премиера и прозрачен да го направим, пак ще бъде по ярък и забележим, отколкото е сега.

 

Изобщо, картината в България ще е много по-ясна, ако подредим няколко редици с двуизмерни картонени депутати, министри и магистрати. Аз пък като гражданин поемам ангажимента да се снимам в цял ръст, да се изрежа по контура и да се залепя върху картон. Така полученото мое двуизмерно изображение ще бъде наотоварено с ангажимента да плати моите картонени данъци към моята картонена родина. Да го направи, както намери за добре. Sorry!

автор: sulla категория: 

прочетен: 1421 коментари: 11

последна промяна: 09.04.2008 20:50

Може да харесате и: