Реклами

Да ти стане коледно на гъза!

от

milde-2

Ако някой все още се чуди с какво да избърше прасенцето, киселото зеле и баклавата, когато напуснат организма му след светлите празници, вече може да спре. Прозорливи и бдителни експерти по маркетинг са помислили за него и са създавали продукта MILDE* CHRISTMAS – руло тоалетна хартия, което, развивайки се, нашепва витлеемски и назаретски предания. Признавам, че не съм виждал продукта в разгънат вид, но няма да се учудя, ако между перфорациите на хартията се редуват образите на Влъхвите: Балтазар, Каспар, Мелхиор; Балтазар, Каспар, Мелхиор; Балтазар, Каспар, Мелхиор…

Думата „Christmas” произлиза от Christ’s Mass – Христова Меса, Христова Литургия. Сигурно някога са писали месите на хартия, по-мека в сравнение с хартията на другите богослужебни текстове и именно тази традиция се мъчат да възродят по празниците рекламодателите и рекламистите. А може пък нещата да не са толкова сложни и хората просто да искат да направят нещо, за да отбележат празника. Може би не става дума тук за някаква меса, а просто за Рождество Христово – клозетна хартия „Рождество”, мека книжка „Коледа”: тази книжка мека / служи на човека / дупе да си бриши / да му не мириши…

Тогава не трябва нещата да спират дотук. Вече броя дните до пролетта, когато Милде ще ни зарадва с тоалетна хартия „Възкресение Христово” или за по-търговско – Милде „Великден”. Разбира се конкуренцията сигурно ще отговори с не по-малко меки и уютни тоалетни хартии с мамещи имена като „Преображение”, „Богоявление” и „Успение” – всеки да си бърше задника според моментното си духовно разположение и трансцеденталните си нагласи по принцип.

А ето и една идея от мен (аз, макар че съм аматьор, обичам маркетинга и рекламата и се надявам някой ден да изкарам някой лев от това), една идея за най-предприемчивите търговци на стоки от първа необходимост – шампоан три в едно: шампоан, балсам и лосион – с напредничавата търговска марка „Отец, Син и Свети Дух”.

============================================

*MILDE – това е марката тоалетна хартия, която нашумя с рекламата, в която млада мома с рунтави вежди смята да си изтрие дупенцето с малко бяло зайче.

автор: sulla категория:
прочетен: 1301 коментари: 17
последна промяна: 25.12.2008 19:30


Може да харесате и: